17:00

Älvsborgs FF

Referat: Hälsö/Björkö - Älvsborgs FF

Hälsö/Björkö - Älvsborgs FF (3-2)
Hälsö/Björkös mål gjordes av: 1-0 (18min) Johan Forseström, 2-1 (40min) Andreas Jernarp och 3-1 (44min) Henrik Gustafsson.
-
2:a seriematchen och hemmamatch mot Älvborgs FF, även om denna spelades på Prästängen 2.
Vi har ju en treveckors period med Polenresor för killarna och den gångna veckan var det hela 7 spelare borta i Polen. Frågan var om vi lyckades ladda om batterierna till denna matchen. Vi visste att Älvsborg är ett tufft spelande lag med högt tempo, så det gällde att vara på tårna redan från start. Domare Besim blåste igång matchen och det var högt tempo och bra intensitet redan från starten.
-
Älvsborg satsade på snabba raka djupledsbollar och vid flera tillfällen var det farliga anfall emot oss. Vi arbetar oss dock in mer och mer i matchen och efter (18min) kommer en fin djupledsboll från Emil Henricsson till Johan Forseström som rycker ifrån försvarare och skjuter in 1-0, men kolliderar samtidigt med målvakten som går ut lite bryskt i duellen, Johan får en smäll över munnen och en rejäl lårkaka och tvingas bryta matchen, in kommer då Jesper Hidetun. Vi är nu inne i en bra spelperiod.
-
(21min) och "Pontus Wiseman" får ett gult kort (ni vet vad vi menar). (25min) Bra spel igen och bollen går till Andreas Jernarp som får till ett skapligt långskott och (28min) bra frisparksläge som Jernarp tar och det blir farligt igen, nu spelar vi riktigt bra, men då ställer Älvsborg snabbt om med en av sina farliga djupledsbollar (33min) och gör 1-1, kanske rättvist sett till spelet.
(38min) Gult kort till Henke och domaren var tydlig i sina bedömningar och det behövdes, för matchen var relativt hård och tuff. (40min) i slutminuten bra anfall där Pontus spelar fram Andreas Jernarp, som siktar och skjuter ett underbart långskott i målvaktens högra burgavel. Psykologiskt mål precis innan halvtidsvilan.
-
2:A HALVLEK
Vi startar 2.a halvlek i högt tempo och bra spel igen, flera fina kombinationer redan i halvlekens inledning. Bollen går på ett snöre mellan Josh-Marcus-Jernarp bland annat, spelat vänder snabbt (3min) och Älvsborg anfaller och får ett friläge, skott mitt på Wille är bra ute och räddar.
(3min) Josh får bra läge och drar på en vänsterkanon strax utanför, högt tempo och händelserikt värre.
(4min) 3-1 Henrik Gustafsson efter passning från Joshua Berntsson, Henke skottfintar med vänstern, vänder om och skjuter snabbt med högern vid målvaktens högra stolpe. Matchen fortsätter i högt tempo och stundtals är det lite irriterat på planen.
-
(13min) och en Älvsborgsspelare får sitt andra kort (lagkaptenen) och blir utvisad, minuten senare får även Åstrand ett gult kort och domaren försöker stävja spelet. Älvsborg tappar ändå inte spelet trots bara 10 man på planen utan man kämpar på i samma höga tempo. (24min) Älvsborg djupledsboll och där är man snabbare än oss och trycker in reduceringen 3-2. Det är helt klart en händelserik match och spännande.
-
(27min) En underbar passning från Jesper till Henke, men domaren blåser tyvärr för offside (tveksamt). Spelet böljar fram och tillbaka. I den (29min) får Älvsborg en frispark i farligt läge och får till ett kanonskott som seglar mot krysset, men Wille i målet gör en fantomräddning. (31min) Nu är det vi som har en kanonad av chanser i Älvsborgs straffområde, Marcus och Jesper har läge på läge och bollen räddas flera gånger på mållinjen av utespelare och målvakt, snacka om spännande.
-
En stark kämpainsats denna dag, kanske inget skönspel, men bra inställning, även Prästängens gräsplan var väl inte den jämnaste nu så här i början av säsongen, men bra kämpat killar och tre viktiga poäng, vi är med i toppen.
Nu väntar träningar TIS 27/4 och TORS 27/4 på Hälsö klockan 17:00, för att sedan ta oss an Azalea BK på SÖN 2/5 på Björkövallen.